Kaffebær

Frugten fra kaffetræet kaldes bær og er nogenlunde på størrelse med et kirsebær. Der er et tyndt skind og frugtkødet nedenunder omgiver kaffe frøet, som er det der ender med…

Fortsæt med at læse Kaffebær

Robusta kaffe

Robusta kaffe (kaldes også canephora) adskiller sig meget fra arabica i både smag og dyrkning. Robusta kaffe er mere modstandsdygtig overfor de svagheder arabica kaffe har (sygdom og insektangreb), og…

Fortsæt med at læse Robusta kaffe

Arabica kaffe

Arabica er den mest kendte og i øvrigt også den ældste sort af kaffetræer. Træet skal vokse højt på f.eks. højsletter,  bjerg- eller vulkanskråninger. Frugten der bruges til produktion af…

Fortsæt med at læse Arabica kaffe

Hej Kaffe!

Velkommen til Kaffeguiden. Dette er første indlæg af mange i en bred vifte af artikler, der skal rumme generel viden om kaffe, tips og tricks til at brygge bedre kaffe,…

Fortsæt med at læse Hej Kaffe!