Grøn te

Grøn the er en af de mest klassiske typer te. Sammen med sort te, er grøn te populært de fleste steder i verden. Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab til grøn the, som har en smag, næsten alle kan være med på. Denne type te er både smagfuld og fyldt med mange sunde vitaminer og mineraler. Derudover hjælper det at drikke te både med at slappe af og holde din krop hydreret og i balance. Det kan derfor være en fordel at skifte en af dagens kopper kaffe ud med en beroligende kop grøn te. 

Grøn te er godt at nyde sammen med familien, en god film eller med en småkage ved siden af. Teen har en behagelig smag, og du kan finde grøn the med mange forskellige tilsætningssmage. På den måde, kan du være sikker på at finde en variant af grøn te som falder i din og resten af familiens smag.

Greentox Beauty Økologisk

Greentox Beauty
Pris: 49,00 kr.

Greentox Boost Økologisk

Greentox Boost
Pris: 49,00 kr.

Greentox Night Økologisk

Greentox Night
Pris: 49,00 kr.

Mellow Mandarine Økologisk

Mellow Mandarine
Pris: 49,00 kr.

Marrakesh Nights Økologisk

Marrakesh Nights
Pris: 49,00 kr.

En Duft af Sicilien

En Duft af Sicilien
Pris: 40,00 kr.

Økologisk hvid te Morning Melody

Morning Melody
Pris: 49,00 kr.

Caribbean Passion hvid te

Caribbean Passion
Pris: 54,00 kr.

Friske Ferskner

Friske Ferskner
Pris: 37,00 kr.

Økologisk Red Ice Tea

Økologisk Red Ice Tea
Pris: 44,00 kr.

Goji Garden

Goji Garden
Pris: 32,00 kr.

Sweet Lady

Morning Melody
Pris: 32,00 kr.

Green Applemint

Green Applemint
Pris: 33,00 kr.

Maple Walnut grøn te

Maple Walnut
Pris: 36,00 kr.

Marcipante

Marcipante
Pris: 32,00 kr.

Bedste grøn te

Der er et kæmpe udvalg af grøn the, du kan købe. Det kan derfor være svært at overskue, hvilken man skal være. Hvis du ikke ved, hvad der er den bedste grøn te, er der flere ting, du kan gøre. Hvis du er ny til grøn the, kan det være en fin idé at starte i dit lokale supermarked. Her kan du finde et fint udvalg af standard grøn te med forskellige smage, som du kan prøve. 

Hvis du gerne vil prøve lidt mere, kan du gå til en teforhandler. Her kan du finde noget af det bedste grøn te, og har mange flere muligheder. Ofte kan du også få lov at dufte til de mange forskellige typer grøn te, før du vælger, hvilken du vil købe. Det giver dig en mulighed for at finde ud af, hvad du godt kan lide. Da den grønne the ofte vil smage som den dufter.

Japansk grøn te

Grøn te stammer fra Japan, Taiwan og Kina, men bliver oftest forbundet med Japan. Det er fordi de andre lande producerer mange forskellige te sorter, mens Japan kun producerer grøn the. Derfor er der også mange, der tænker på det som japansk grøn te. Japan er især blevet kendt på deres matcha grøn te, der har en helt speciel smag. Det kommer oftest i pulverform, som bliver pisket sammen med kogende vand. Matcha grøn te kan også bruges i smoothies og juice.

Japansk grøn the og matcha grøn te er af den type te, som bliver kaldet ufermenteret te. Det er fordi at bladene kun får lov at tørre meget kort, efter de er blevet plukket. Bladene kommer fra den originale busk der producerer te kaldet Camillia Sinensis. Grøn the er derfor en ”rigtig” te. Efter bladene har tørret hurtigt, bliver de varmebehandlet, hvilket er det, som stopper fermenteringen.

Grøn te med kvæde

En af de mest populære former for grøn the er grøn te med kvæde. Kvæde er syrlige frugter, der gror på kvædetræer. Træerne er løvfældende og producerer disse frugter, der kan bruges i alt fra marmelade til te. De har en blanding af syre og sødme, som går rigtig godt sammen smag smagen af grøn te. Du vil derfor ofte finde grøn te med kvæde, og at kvædete selv er baseret på grøn the. 

Grøn te kan også fås som grøn te ekstrakt. Så kommer det i pulverform eller som piller. Det er fordi grøn te indeholder så mange positive egenskaber, at folk gerne vil kunne få dem uden at drikke teen. Du kan blandt tage grøn te ekstrakt piller for at få vitaminerne og antioxidanterne. Men grøn te ekstrakt som pulver kan også kommes i smoothies og andet, for at bidrage med dejlig smag.

Økologisk grøn te

Hvis du gerne vil have den reneste form for grøn the, skal du vælge økologisk grøn te. Her kan du være sikker på at din te både er høstet, bearbejdet og produceret under økologiske vilkår. Der er derfor ingen sprøjtemidler eller lignende i tebladene. Det betyder også, at de ikke altid holder lige så længe, men med tørrede blade, er det sjældent et problem. At vælge økologisk grøn te er også et bedre valg for miljøet. Ofte er det en lille smule dyrere, som de fleste andre økologiske produkter. Til gengæld kan du være sikker på at få et dejligt produkt. Du kan også både gøre noget godt for dig og planten på samme tid. Økologisk grøn te er nemlig også grønt for miljøet. Du kan stadig finde mange forskellige smagsvarianter af økologisk grøn te. Det betyder bare, at alt i teen er produceret økologisk.

Grøn te fordele

Mange vælger at drikke denne type te for dens grøn te fordele. Udover at være med til at få dig til at drikke mere vand, er der nemlig også mange andre sunde stoffer i grøn the. Der er en stor mængde af vitaminer og mineraler i, som også er derfor der bliver lavet grøn te ekstrakt. Antioxidanterne i grøn te hjælper din krop mod nedbrydelse af kroppens celler. Det bidrager også meget positivt til dit immunforsvar, så din krop kan beskytte sig selv.  Vitaminer er også en stor del af grøn te fordele. I teen vil du finde både E og C vitaminer i store mængder. Det er nogle af de vitaminer, man ikke altid får nok af til hverdag. Derfor kan det være en fordel at drikke grøn the, for at få nok vitaminer i din kost. Mange bruger grøn the fordele som en del af deres livsstil med helse.

Koffein i grøn te

Der er stor forskel på, hvor meget koffein der er i forskellige typer te. Så er der koffein i grøn te? Svaret er ja, men der er kun en lille smule koffein i grøn te. Denne type te indeholder eksempelvis mindre koffein end sort te. Sort te er den sort af te, som indeholder den største mængde koffein, og som du gerne vil undgå ved sengetid. Der er stadig lidt koffein i grøn te, men det er ikke så store mængder at det burde påvirke din søvn meget. Hvis du gerne vil have te helt uden koffein, skal du vælge rooibos eller urtete. Dem kan du drikke på alle tidspunkter af dagen. Men ved mindre du er meget sensitiv, vil du ikke mærke den smule koffein som er i grøn te. 

Grøn te temperatur

Hvilken temperatur vandet har, du bruger til din kaffe, har meget at sige for smagen af teen. Der er forskel på, hvor varmt vandet skal være til forskellige typer te og hvad de kan holde til. Selvom grøn og sort te kommer fra samme plante, kan de ikke holde til samme temperatur. Mens sort te kan holde til kogende vand, er den optimale grøn te temperatur kun 80 grader.  Ved at sørge for at vandet ikke bliver for varmt og holde en grøn te temperatur på 80 grader, får du den bedste te. Når vandet er for varmt gør det nemlig din grønne te bitter og syrlig. Du får derfor ikke den optimale smag ud af dine teblade. Den bedste måde at gøre det på er ved først at koge dit vand og herefter lade det køle til 80 grader. Sådan får du også fjernet iltet fra vandet inden det kommer over din te.

Grøn te gravid

Du kan sagtens indtage grøn te gravid. Det er generelt ikke farligt at indtage nogle former for te, mens du er gravid. Det du skal være opmærksom på, er mængden af koffein du indtager. Det er nemlig ikke sundt at have for meget koffein i kroppen, når du er gravid. Det er derfor, der er mange gravide kvinder, som ikke drikker kaffe. Dog er mængden af koffein i grøn te og mange andre typer te lille.  Der er ikke grund til bekymring omkring at drikke grøn te gravid, ved mindre du drikker flere liter om dagen. Er du dog særligt sensitiv overfor koffein, kan det være, at du skal passe på mængden, du drikker. Men ofte, vil det ikke påvirke dig at drikke grøn the i forskellige former, mens du er gravid. Faktisk er det vigtigt at få nok væske, og det kan te hjælpe med.

Køb grøn te

Det er muligt at køb grøn te næsten alle steder, som sælger te. Fordi det er en af de mest udbredte og populære typer te, er den også rigtig nem at finde. Hvor du køber din grønne te kommer an på, hvad du gerne vil have ud af din teoplevelse. Mange supermarkeder sælger et fint udvalg af grøn the. Her kan du finde mange af de typiske slags te, som eksempelvis grøn te med kvæde.  Vil du gerne udvide dine horisonter lidt og prøve mere spændende typer grøn the, vil en special te butik være det, du leder efter. Her kan du prøve mange forskellige slags. Foretrækker du at handle online, kan du også køb grøn te på internettet gennem forhandlere. Der findes mange forskellige forhandlere, hvor du kan få tilbud på dine yndlingsteer. Lige gyldigt, hvad du fortrækker, får du en dejlig kop grøn te.

FAQ om grøn te

Hvad er grøn te?

Grøn te er en del af den originale familie af te, som stammer fra busken Camellia Sinensis. Denne busktype producerer bladene som laver både sort, hvid og grøn te. Det er derfor at disse tre typer te er dem, som er kvalificeret som ”rigtig te”. Andre slags teer, som frugtte og rød te er bare tørrede blade og kviste, som bliver betragtet som te.

Grøn the har ophav i Kina, Japan og Taiwan, hvor det også bliver produceret. I Japan producerer de kun grøn te, og det er derfor mange ofte tænker på det som Japansk grøn te. Her er især matcha grøn te blevet populært og du kan finde mange andre typer. Bladene til grøn te bliver plukket i hånden. Det er fordi det kun er de øverste skud af Camillia Sinesis busken som laver den grøn the i høj nok kvalitet.

Hvad er grøn te godt for?

Grøn the er lavet af tørrede og nogle gange knuste blade, der har et stort indhold af naturligt sunde stoffer. Bladene til grøn te bliver kun meget lidt eller slet ikke iltet, hvilket betyder at de beholder sine grøn te fordele Grøn te er fyldt med et stort indhold af både E og C vitaminer. Der er desuden mange antioxidanter i kroppen som hjælper mod skadelige stoffer. Antioxidanter er også kaldet polyfenoler, og er en del af en lang række bioaktive stoffer i grøn the.

Mange vælger at drikke grøn te for dens helseeffekt. Teen er en god del af en balanceret og sund hverdag. Hvis du ikke får nok vitaminer og mineraler til hverdag, kan grøn the hjælpe med at holde din krop i balance. Det kan være svært at få nok sunde stoffer til hverdag. Undersøg mængden af forskellige vitaminer og mineraler i teen for at finde den bedste grøn te til dig.

Hvilken grøn te skal man vælge?

Der findes mange forskellige slags grøn the, som du kan vælge imellem. Hvilken som er den bedste grøn te, må du vælge ved at prøve forskellige typer. Når du vælger grøn the, kan du blandt andet kigge på, hvor ren en smag af grøn te, du gerne vil have. Det er én oplevelse at købe en økologisk grøn te, hvor du får den naturlige smag af bladene. Men du kan også tilføje mange typer smag og planter til din grønne te.
En populær variant af grøn the, er grøn te med kvæde. De to smage komplimenterer hinanden rigtig godt, og giver en sødme til teen. Men du kan også få grøn the med forskellige slags frugt, bær og blomster. En god idé kan være at kigge på, hvad du allerede godt kan lide. Du kan sikkert finde en grøn te med smag af noget du allerede er vild med.

Læs også