Kaffekapsler – en ny og eksklusiv måde at brygge kaffe 

De sidste par år er der kommet en ny måde at brygge og drikke kaffe på. En kaffe, der kvalitetsmæssigt nærmer sig den kaffe man ellers indtil nu kun har kunne få på cafeerne. Det er Nespresso’s opfindelse af kaffe kapsler, der har ændret vores måde at brygge kaffe på. En god opfindelse får sjældent lov til at stå alene og i dag har de fået konkurrence af både Nescafe Dolce Gusto kapsler, Tassimo kapsler samt et utal af billige kompatible kaffekapsler.  

For at du kan bygge en god kop kaffe af kaffekapsler er det nødvendigt at investere i en kaffemaskine. Ofte er der et godt tilbud hvor du både får kaffemaskine og kaffe kapsler med. Det er som regel også muligt at brygge en almindelig kop filterkaffe på maskinen. Er man mere til te eller kakao klare maskinen også det.

Nespresso kapsler

Kaffekapsler til Nespresso

Tassimo kapsler

Kaffekapsler til Tassimo

Dolce Gusto kapsler

Kaffekapsler til Dolce Gusto

Dolce Gusto kapsler

Et af de kaffemærker der producere og sælger både kaffemaskiner til kaffekapsler og høj kvalitets kaffe kapsler er Nescafe Dolce Gusto. Med en kaffemaskine fra Dolce Gusto har du uanede muligheder for at lave en god kvalitetskaffe. Kaffebønnerne er nøje udvalgte og har samme høje kvalitet, som hvis du brygger kaffe på almindelige kaffebønner

Samtidig kan du brygge alt fra espresso til kaffe med mælk, som cafe latte eller Cappuccino. Dermed er det muligt at servere en individuel kop kaffe til dig selv, dine gæster eller til dine forretningsforbindelser

NESCAFÉ Dolce Gusto kapsler

Der findes et stort udvalg af originale nescafe kapsler samtidig med at findes et godt udvalg af billige dolce gusto kompertible kapsler, der giver samme gode kaffeoplevelser, men til en billigere pris. Kvaliteten af de billigere kapsler er af samme høje kvalitet og de er udviklet så de passer perfekt til din kaffemaskine. Der kan være mange penge at spare, ofte flere tusinde kr. på et år ved at benytte de kompatible kaffekapsler. 

Der findes ikke kun kaffe kapsler, men også kapsler til te, kakao og andre børnevenlige alternativer. Det er også muligt at brygge en fantastisk iskaffe eller te.

Kaffekapsler

NESCAFE Dolce Gusto

Dolce Gusto kapsler og maskiner er af professionel kvalitet og kaffebønnerne er nøje udvalgt af kaffeeksperter, så de holder den samme høje kvalitet som indtil nu har været reserveret til cafeer.

Der findes et stort antal forskellige kaffemaskiner, som gør det muligt at finde en der passer til dig og dit køkken. Maskinerne har både et flot design samtidig med at de er af en høj kvalitet. Det er muligt at få en kaffemaskine der har manuel eller automatisk betjening. Den store forskel ligger i at du ved en manuel betjening selv docere vandet og ved en automatisk vælger maskinen selv mængden ud fra hvilken type kaffe du har valgt. En anden fordel ved maskinen og dolce gusto kaffekapsler, er at det ikke er nødvendigt at have en mælkeskummer ved siden af eller tænke på mælk i det hele taget. Der er mælk i de kaffekapsler, hvor mælk er nødvendigt.

Tassimo Kapsler og kaffemaskine

Et andet mærke på det danske kaffemarked for kaffe kapsler er Tassimo. Bosch tassimo kapsler og maskiner er af samme høje kvalitet og kaffen har samme friskhed som nyrestede kaffebønner, da forseglingen på Tassimo kapsler er meget tæt og først bliver brudt, når kaffen bliver tilberedt. Det betyder at du udover den høje smagskvalitet og kan dufte kaffens skønne aroma.

Tassimo kaffemaskiner er enkle i deres design og kommer i mange forskellige farver, så der er muligt at finde en der passer til netop dig og dit køkken.

Kapsler til tassimo

At brygge en kop kaffe på en kaffekapsel Tassimo betyder at du får samme høje kvalitet kaffe, som du får når du mødes på en cafe og køber en kaffe brygget af en uddannet barista. Årsagen til dette er den tætte forsegling som først brydes, når den sættes i maskinen. Hver tassimo kapsel er udstyret med en elektronisk stregkode, der sikre at hver kop få individuel opmærksomhed. Det er teknologien Tassimo Intellibrew™ står bag den metode, Tassimo maskiner tilbereder kaffen på. 

Der findes et stort antal af forskellige tassimo kaffekapsler, men er du mere til te eller kakao er det også en mulighed. Der findes også kapsler med mælk som giver det blødeste mælkeskum. Du kan både benytte mælkeskummet til kaffe som til kakao. Det betyder at kapslerne er yderst fleksible og det er kun din fantasi, der sætter begrænsningen for deres anvendelse. 

Tassimo maskiner

Modsat Dolce gusto maskinerne er Tassimo maskinerne fuldautomatiske. Det eneste du selv skal gøre, er at tilsætte vand. Husk at kvaliteten af din kaffe bliver bedre, hvis du bruger vand der er filtreret eller mineralvand. Almindeligt postevand er ofte fuld af kalk, hvilke giver kaffen en flad smag og kalker maskinerne til.

Bag hver tassimo maskine ligger der en særlig teknologi, Tassimo Intellibrew™, der via en stegkode der er på hver kapsel, fortæller maskinen hvordan den skal brygges. Stregkoden fortæller maskinen, hvor meget vand der skal bruges, hvilken temperatur og hvor længe kaffen skal brygges. Det tager under et minut at brygge en kop kaffe på tassimo kapsler.

Tassimo og Terracycle

Har du en Tassimo maskine og kapsler og samtidig bekymre dig for miljøet, har du valgt den rigtige løsning. Det er muligt at opsamle kapslerne og sende dem til genbrug. Når du sender Tassimo kapsler til genbrug optjener du samtidig point, som betyder at Tassimo sender penge til velgørenhed og du deltager i Terracycle.

For at Tassimo sender penge fra genbrugskapslerne skal du sende dem minimum 7 kg. Du kan enten gratis sende det til Tassimo eller du kan aflevere det hos en registreret indsamler. 

Tassimo genanvender kasplerne ved at vaske kapslerne og foliepakkerne og efterfølgende smelte dem om til nyt plast, som derefter bliver lavet til nye Tassimo-kapsler.

Kompatible kaffe kapsler

Ved siden af de originale kaffekapsler fra Nespresso, Tassimo eller Dulce Gusto findes der mange andre kaffekapsler til brug på de originale maskiner. De kompatible kapsler har samme høje kvalitet som de originale, men prisen er langt mindre. De er lavet og designet til at passe til kapselmaskinerne og der benyttes også samme høje kvalitets kaffe. Forskellen ligger i prisen. Der er mange penge at spare ved at købe de kompatible kaffekapsler. 

Du har flere muligheder for at købe kapslerne. I dag har selv supermarkederne et udvalg af kaffekapsler. I nogle tilfælde kan du også være heldig at finde originale Dolce Gusto kapsler på tilbud. 

Valg af kaffesmag

Hvis du ikke allerede ved hvilke kaffesmag du bedst kan lide, eller hvis du har lyst til at prøve noget nyt, anbefales det at du starter med at købe en lille portion, så du ikke bruger penge på kaffekapsler som du ikke kan lide. En anden fordel ved kaffekapsler er at man kan have flere forskellige typer liggende så der er noget til enhver smag. Det kan også være at man en dag har brug for en espresso, men den næste dag mere har lyst til en Cafe Latte. De små portioner gør det også muligt nemt at være nysgerrig og prøve en ny og spændende smagsvariant.

Ved siden af kaffekapsler er det også muligt at købe te og kacao. Du kan sågar få en lækker Chai Latte. 

Kaffedrengen giver dig kaffekapsler på abonnement

Kaffekapsler på abonnement 

Som et alternativ til at købe Dolce Gusto kapsler eller Tassimo kapsler kan du, både som privatperson eller som virksomhed tegne et abonnement. Dermed sikre du dig, at du aldrig løber tør for kapsler, fordi du har glemt at købe dem.

De fleste abonnementstyper og det er underordnet om det er til hjemmebrug eller erhverv bygger på det princip, at du selv bestemmer hvor mange kaffe kapsler du vil have sent. Også hvor tit du gerne vil have en ny forsyning. Det gør det til en god og fleksibel løsning.

Udover de mange forskellige former for kaffe, er det også et muligt at finde et flot sortiment af te, kakao og chai. Derudover er det også muligt at bestille specielt fremstillet afkalkningsmiddel, der er produceret specielt til kaffekapsler maskinerne. 

Tips til brygning af kaffekapsler

En god kvalitetskaffe er selvfølgelig vigtig, når det kommer til at skulle brygge en god kop kaffe, men det gør det ikke alene. Udover at bruge en ordentlig kaffe er det vigtigt at du sætter Tassimo kapslerne eller Dolce Gusto kapslen rigtig ind i kaffemaskinen. 

Med hensyn til vandet du brygger din kop kaffe på, vil du opleve at smagen bliver bedre, hvis du bruger vand, der er filtreret eller mineralvand. En af årsagerne til dette er at det danske postevand ofte er fuld af kalk. Vand der er fuld af kalk, giver kaffen en flad og kedelig smag, samtidig med at kaffemaskinen bliver kalket til.

Et andet tips er at sørge for at maskinen er varm, når du brygger din kaffe. En varm kaffemaskine er langt mere effektiv og din kaffe vil smage bedre.

Test af kaffe kapslerne

Hvis man tror at den kaffe der bruges i kaffekapslerne, er af dårlig kvalitet eller at man får en bedre ved at brygge kaffe på direkte på kaffebønner tager man fejl. Det samme gælder, hvis man er i tvivl om de kompatible og billige kaffekapsler. Der er blevet lavet adskillige test, der viser at kvaliteten af kaffen er mindst lige så god. 

Der findes et stort udvalg af kaffekapsler. Det kan være de originale Nespresso, Dolce Gusto, Tassimo kapsler eller de billigere kompatible kaffekapsler. Det er også muligt at finde både økologiske og fairtrade udgaver af kaffe kapsler.

I forhold til miljøvenlighed kan det være svært at sammenligne og teste forskellige måder at brygge kaffe på. Men ved at brygge en kop ad gangen, er der mindre energispild end ved at brygge en halv eller hel kande. Der vil også blive smidt mindre kaffe ud i vasken, når der kun brygges en kop ad gangen.

Se BT’s test af kaffekapsler

Er kapslerne miljøvenlige?

I disse tider hvor miljøet er i fokus og vi gerne vil have gode miljøvenlige løsninger, kan det at brygge en kop kaffe ad gangen ved hjælp af en plastisk kapsel. Kapslerne er i midlertidig typisk lavet af bionedbrydelig materiale, så de ikke belaster miljøet. Samtidig har f.eks. Tassimo lavet et system hvor det er muligt at genbruge kapslerne. Det er muligt enten at samle de brugt kapsler og så efterfølgende sende dem retur til fabrikken eller også kan du indlevere dem til en registreret indsamler. Sender du mere end 7 kg. kapsler retur, vil Tassimo sende et beløb til en valgfri velgørenhedsorganisation. 

De kapsler der er indleveret, vil blive genbrugt. Kaffekapslerne og foliebakkerne vil rengjort og derefter blive smeltet om til hård plast. Den nye plast vil blive brugt til at lave nye kaffe kapsler.

Hvor kan du købe kaffekapsler?

Der er flere muligheder når du skal have nye kaffe kapsler. Det være sig Dolce Gusto kapsler, Tassimo kapsler eller de billige kompatible kaffekapsler. Du kan gå ned i et hvert supermarked der med respekt for sig selv vil have dem på hylderne. De vil som udgangspunkt have mindst 5-6 forskellige smagsvarianter. Du kan også købe dine kapsler i en af de specielt designet butikker, der fører de originale kaffekapsler. 

Du kan også købe dine kaffe kapsler på nettet. Du kan både købe dem efter behov eller du kan tegne et abonnement og efterfølgende få tilsendt kaffe kapsler alt efter behov. Du kan til en hver tid opsige eller ændre dit abonnement. Du kan også købe nye varianter, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Husk at starte med en lille portion, så du ikke ender med at have varianter, som du ikke er vild med liggende.

Læs også

Kaffe Ordbog

Hej kaffeninja, du får her en kaffe ordbog, der kan bruges som opslagsværk. Den er skrevet alfabetisk, og skulle der mangle et ord eller en