Arabica kaffe

Kasper Brandt Hansen —  4. april 2010

Arabica er den mest kendte og i øvrigt også den ældste sort af kaffetræer. Træet skal vokse højt på f.eks. højsletter,  bjerg- eller vulkanskråninger.

Frugten der bruges til produktion af kaffe er 9 måneder om at modne, og et almindeligt arabica-træ producerer årligt ca. 5 kg bær, hvilket giver omkring 1 kg færdige kaffebønner.

Aribica kaffebønner er ofte længere og fladere end andre sorter af kaffe og indeholder mindre koffein. Generelt set er smagen er delikat og let syrlig, men varierer meget afhængigt af de individuelle forhold for dyrkningen, som f.eks. geografi og vejr.

Arabica kaffe udgør mere end 70% af den samlede verdensproduktion, men den er krævende at dyrke fordi den er mere udsat for sygdom og insektangreb end de andre sorter. Det gør den også til den dyreste.

Der findes mange forskellige typer arabica kaffe med navne som som f.eks. Bourbon, Tico, Blue Mountain, Garnica og der findes mange, mange flere.

Kasper Brandt Hansen

Artikler