Robusta kaffe

Kasper Brandt Hansen —  4. april 2010

Robusta kaffe (kaldes også canephora) adskiller sig meget fra arabica i både smag og dyrkning. Robusta kaffe er mere modstandsdygtig overfor de svagheder arabica kaffe har (sygdom og insektangreb), og er generelt mere kraftig i smagen.

På det internationale marked er robusta ikke ligeså eftertragtet som arabica, og udgør under 30% af den samlede produktion. Men, for kaffetraditionen i lande som f.eks. Italien er robusta en uundværlig ingrediens for at opnå den kraftige smag, der ønskes i f.eks. espresso. Robusta er en meget vigtig ingrediens i mange fantastiske blends, men anvendes sjælendt alene.

Frugter på robusta kaffetræer er 10-11 måneder om at modne, og bahandles oftest med ‘tørremetoden’ (modsat vaskemetoden), hvor bønnerne tørres, så frugtkødet kan fjernes mekanisk.

Udbyttet fra robusta kaffetræer er lidt større end arabica, og findes i mange forskellige sorter med navne som Java-Ineac, Congensis, Conilon og Kouilou

Kasper Brandt Hansen

Artikler