Categories
Kaffe wiki

La Cabra, et mikro kafferisteri i Århus.


Drikker du kaffe og bor nær Århus, så kender du med garanti La Cabra.
Ud over at kaffe er god, hvilket vi vender tilbage til, så har de et hav at priser.
Men selve risteriet har også vundet 6 titler, fordelt på 5 lande for deres kaffe.
La Cabra har ristet kaffe i Graven 20, i Århus siden 2012.

Det er efterfølgende blevet til flere kaffebarer, med hjemmeristet kaffe og hjemmebagt brød.
Senest er det blevet til åbningen af nyt risteri, med kontor og cafe i København.
Både for at give mere arbejdsplads, men også for at gøre livet nemmere, for de besøgende globale kunder.

Du finder La Cabra på følgende adresser.

Graven 20, 8000 Århus (Latinerkvarteret).
Det originale start up, hvor hele kælderen i dag er mikrobageri, mens risteriet er rykket til 120kvm ude bag huset.
Åbningstider alle dage fra 8 til 18, søndag 9 til 17.

Banegårdspladsen 1F, 8000 Århus.
Her finder du i DSB’s gamle lokaler La Cabra Coffee Roasters, side om side med REFORM køkkener, der har 2/3 af pladsen.
Men der er stadig rigeligt plads, med ca. 80kvm til både god kaffe og hjemmebagt brød.
Åbningstider alle dage fra 8 til 18, søndag 9 til 17.

Marguerite Vibys Plads 1, 2000 Frederiksberg.
Her har jyderne tænkt sig godt om, for vi københavnere vil også gerne være med.
Den gamle transformerstations bygning på Marguerite Vibys plads, er den perfekte rustikke kulisse for et moderne mikroristeri.
Nu mangler vi blot, at kaffen serveres i Den Gule Villa eller Kuben på Dirch Passers Alle.
Der ikke lige pt. er servering på adressen.

Kaffeabonnement fra La Cabra.

Det er ikke det første eller eneste kafferisteri der tilbyder et kaffeabonnement.
Men de gør det med stor succes, hvilket må betyde kaffe af god kvalitet.
Et kaffeabonnement hos La Cabra, starter fra 169,- kroner om måneden.
Det er inklusiv fragt, der ellers er 29,- kr. hvis du handler for mindre end 400,- kr.
I pakken får du 250g kaffe, men kan vælge helt op til 1kg (4x250g) for 439,- kr. pr måned.


Der sendes kaffe på abonnement til kunder i 40 lande, fra den lille Århusianske kaffevirksomhed.

Det kan være deres sæson kaffer, der skifter hver anden måned.
Eller kunden kan vælge fra deres andre varianter.
Brazil – Pinheirinho.
Brazil – Santo Antonio.
Burundi – Gitwe.
Burundi – Nkonge Honey.
Colombia – Raul Duran.
Honduras – Nelson Ramirez.

Brazil – Pinheirinho.

Man skal kun op i 1150 meters højde for at finde, denne fine kaffebønne fra Carmo De Minas regionen i Brasilien.
Det er netop jordens beskaffenhed i Carmo de Minas, der har gjort området kendt de seneste år.
Selv om Brasilien står for ca. 30% af verdens kaffeproduktion, er det først omkring år 2000, at man begyndte at plante kaffe i Carmo de Minas.

Men det var godt man gjorde det.
Pinheirinho fremstilles af Lilica, hvis familie har produceret kaffe siden 1800 tallet.
Det er nok ny jord, men det er gamle traditioner og viden, der hjælper denne kaffe til at blive noget helt specielt.
Du kan forvente en klassisk Brasiliansk kaffe, med smag af honning, sød chokolade og nødder, når du brygger Pinheirinho.

Brazil – Santo Antonio.

Dette er La Cabra’s billige kaffe, med et prisskilt på kun 99,- kr. pr. 250gram.
Men alligevel får du smag af pekannødder, syrligeheden fra mirabelle blommer, rundet af med sød karamel.
Santo Antonio dyrkes på ca. 14 hektar i Cerrado Mineiro regionen af Brasilien.
Der producerer ca. 500 sække kaffe om året, fra den lille kaffe plantage i ca. 1000 meters højde.

Burundi – Gitwe.

Denne kaffe er en del af The Long Mile Project, startet af Kristy og Ben Carlson i 2013.
Formålet er at sprede kendskabet til special kaffe fra Burundi.
Gitwe distriktet løber gennem den nordlige del af området Kayanza.
Når Gitwe er bedst er det et potpourri af af mørke bær.
Langs med kaffeplanterne vokser figen og banantræer, ligesom du finder kål, løg og bønner i jorden.

Burundi – Nkonge Honey.

Med en elevation på 1900-2100 meters højde i Heza region, skaber området en hård og langsomt voksende kaffe.
Borgerkrig har raseret dette område af Burundi.
Kaffeplantagerne har skiftet ejere flere gange på grund af det.

Nkonge Honey har strejf af ribs, brombær og brunt sukker.
Du kan næsten smage, at livet går en smule langsommere, når du får en kop Nkonge Honey.

Honduras – Nelson Ramirez.

I et område Honduras, med jungle og kendt for meget regn, høstes denne kaffebønne i ca. 1600 meters højde.
Santa Barbara regionen er notorisk kendt for sine ugunstige vækst vilkår.
Men det gør også den kaffe der kommer ud af området, så meget desto mere eksklusiv.

De fleste vindere af Honduras Cup of Excellence, kommer fra Santa Barbara regionen.
Derfor er Nelson Ramirez også et testamente, for det flotte stykke håndværk der er lagt i, at skabe denne bønne.

Colombia – Raul Duran.

Raul Duran våd fermenteres i 24 timer.
Kun de mest modne kaffebær kommer med op i møllen.
På den sydligste tip af Tolima regionen i Colombia, bor Raul Duran på sin gård El Porvenir.

Når kaffen er høstet og behandlet, skal den bæres de 1650 højdemeter ned.
Her kan den så sendes med skib til La Cabra.
Tidligere afleverede Raul sine finde kaffebønner, på den lokale bodega, i den nærmeste by Planadas.
Raul er 68 år gammel, heldigvis er hans søn og svigerdatter med i produktionen.

Med denne bønne får du en kraftig sødme, blandet med en bær agtig syrlighed.
Blandingen leder tanker hen på syltetøj.