You are currently viewing Nespresso Pro – kaffekapsler for enhver smag

Nespresso Pro – kaffekapsler for enhver smag

Den rigtige kop kaffe kan redde en hel arbejdsdag. Det ved vi, og det ved virksomhederne med kaffeglade medarbejdere også – derfor kan du blive en del af Nespresso Professional-fællesskabet og nyde de lækre Nespresso Pro kaffekapsler hver dag.

Nespresso Professional er perfekt for kontorer, hoteller og restauranter, der vil tilbyde deres medarbejdere, kunder eller besøgende en kaffeoplevelse ud over det sædvanlige. Nespresso Pro kaffekapsler fås i mange forskellige varianter, så du kan lave den kop kaffe, du har brug for – lige meget om det er morgenkaffen, efter-frokost-kaffen eller eftermiddagskaffen.

Kend din kapsel

Du kan selvfølgelig prøve dig frem én kapsel ad gangen, men du kan også læse vores guide, der gør dig klogere på, hvad de forskellige kapsler kan. Med den samme Nespresso-maskine kan du få et væld af forskellige smagssammensætninger, alt efter hvilken kapsel du vælger, og hvordan du vælger at kombinere den med forskellige mælketyper og andre ingredienser.

Helt overordnet kan du tænke over, hvordan du kan lide din kaffe. Hvis den skal være intens og sød, er det de mørkristede Arabica-bønner, du skal kigge efter – for eksempel en Espresso Forte. Kan du godt lide mere syrlighed i din kaffe, er det en blanding af lysristede Arabica- og Robusta-bønner – for eksempel en Lungo Origin Guatemala.

Nedenunder gennemgår vi nogle af de kaffekapsler, du kan købe til din Nespresso Professional-maskine, hvor vi kommer gennem forskellige udgaver af det populære trekløver: Espresso, Ristretto og Lungo.

Den klassiske: Espresso Forte, Espresso Leggero og Espresso Origin Brazil

Espresso er det kaffeshot, de fleste af os kender. Det dækker egentlig over selve bryggemetoden, hvor det er en lille del vand, der kører gennem kaffebønner ved højt tryk – det giver en koncentreret, smagfuld kaffe med en lækker crema på overfladen. En Espressokapsel giver 40 ml kaffe.

Prøv Nespresso Pro Espresso Forte, som er afrundet og balanceret, eller Espresso Leggero, som er let og forfriskende. Bliver Forte med sine brasilianske Arabica-bønner for intens for dig, kan du blødgøre smagen med en smule mælk. I din Leggero kan du smage kakao- og kornnoter med en smule bitterhed og syre takket være af blandingen af let brændte Arabica- og Robusta-bønner. 

I Andesbjergene finder du kaffebønnerne til Peru Organic, der får et ekstra højt kvalitetsniveau på grund af det subtropiske højlandsklima. Peru Organic er elegant og frugtagtig med tydelige noter af grøntsager og et mildt syreniveau. Du kan også lave dine Nespresso Pro Peru Organic-kapsler som Lungo.

Origin Brazil er en sød og silkeblød blanding, der hverken er sur eller bitter. Den er mild og afrundet med honningsøde Bourbon kaffebønner og får sin delikate smag fra Arabica-kaffebønner fra forskellige brasilianske egne.

De dybe noter: Lungo Forte, Lungo Leggero og Lungo Origin Guatemala

En Lungo indeholder lidt mere end dobbelt så meget vand som en Espresso, hvilket udvinder mere koffein og gør effekten stærkere. Det er også det, der gør den dybere i smagen uden den skarpe eftersmag, der kan være i en Espresso. En Lungokapsel giver 110 ml kaffe.

Vælg en Lungo Origin Guatemala for en fyldig og silkeblød kaffe. Den har en fin bitterhed og blødhed og er intens, tør og har en let maltet kornnote. Den består af en blanding af Arabica- og Robusta-bønner fra Guatemala, der især er kendt for sine gode Arabica-kaffe.

Nespresso Pro Lungo Forte har en særlig, syrlig frugtighed fra en kort ristning af Arabica-bønner, der passer perfekt sammen med den bløde smag og den ristede aroma. Lungo Forte giver en intens, elegant og lækkert ristet kop kaffe.

Lungo Leggero er ristet let, så bønnernes sarte aromaer bibeholdes. Den er en blanding af Arabica-bønner, som giver en blomsteragtig og mild smag med noter af bergamotte, appelsinblomst og jasmin. Den giver en forfriskende og delikat kop kaffe.

De aromatiske noter: Ristretto og Ristretto Origin India

Ristretto er en form for ”lillebror” til Espresso. Du skal bruge omkring halvdelen af vandet til en Ristretto, som du ville bruge til en Espresso, og det giver et lavere koffeinindhold. Den er derfor et godt valg, hvis du gerne vil have en aromatisk kaffe med mindre koffein. Aromaerne kommer nemlig virkelig til deres ret, når der kommer mindre vand i kontakt med bønnerne. En Ristrettokapsel giver 25 ml kaffe.

En Nespresso Pro Ristretto består af mørkristede Arabica-bønner, som giver en intens og tæt smag med en tyk crema. Den er fyldig, vedvarende og intens, og den ristede smag har noter af kakao og træ. Det er en skarp og kraftfuld smag, som du enten kan bruge i sin enkelhed om morgenen eller efter et måltid, eller som del af en kaffe-mælke-drik.

Nespresso Pro Origin India smager af det sydlige Indien: Du finder noter af muskatnød, nellike og peber, som vokser mellem kaffetræerne. Det er en intens og krydret kaffe, der både er rund og let og har fine kakaonoter. Det er en blanding af Arabica- og Robusta-bønner, der er henholdsvis let ristet og gennemristet for at udnytte aromaerne fra hver bønne optimalt.

De søde: Espresso Caramel og Espresso Vanilla

Drømmer du om en sød og speciel Espresso uden at skulle tilsætte kaffesirup? Så er de søde Espressokapsler med karamel og vanilje gode bud – Espresso Caramel og Espresso Vanilla. De er baseret på Espresso Forte og har begge gennemgået en mellemristning af Arabica-bønnerne, så alle noterne fremhæves.

De koffeinfri: Espresso Decaffeinato og Lungo Decaffeinato

Af forskellige årsager kan det nogle gange være rart med en kop kaffe uden koffein. Og heldigvis kan du både få en koffeinfri Espresso- og Lungokapsel fra Nespresso Pro.

Espresso Decaffeinato er kompakt og kraftfuld. Den har masser af aroma i selve kaffen og den tykke crema samt delikate noter af kakao og ristet korn. En Lungo Decaffeinato er fløjlsblød og aromatisk og har en kompleks smag med blomsteragtige noter og samtidig intense og ristede noter fra den lange, mørke ristning.

Inspiration: Det kan du også lave med dine Nespresso Pro-kapsler

Det bliver ikke nemmere at få en perfekt kop kaffe end at komme en kapsel i maskinen og sætte brygningen i gang. Men nogle gange skal der ske noget andet, og der findes masser af muligheder og opskrifter på spændende drikke, som du kan lave med dine Nespresso Pro-kapsler.

Lav for eksempel en god kop mokka, som er en blanding af kakao og kaffe. Vælg en type kaffe der passer til, hvor stærk du vil have kaffesmagen, og kom nogle skefulde kakaopulver i koppen, inden du sætter maskinen i gang. Top med varm mælk og nyd den perfekte kombination af fyldig kaffe og sød kakao.

Et andet godt bud på en lækker kaffedrik er en affogato, og den er lige så nem, som den er lækker. Du skal bare bruge din yndlingskaffe – gerne en kraftig, intens og fyldig variant – og en kugle vaniljeis. Du vil ikke komme til at mangle noget, når først du mærker den kolde is blandet med den varme kaffe.

Nogle gange skal der ikke andet til end en god iskaffe, og der er utallige varianter af den kølige kaffedrik. En fantastisk variant er en sød iskaffe med Baileys. Brug for eksempel en Espresso Caramel i et glas med isterninger, som du topper med iskold mælk og Baileys – og måske en kugle vaniljeis, som du blander godt sammen med resten af drikken.